In een tjokvolle zaal gaf Fanfarekorps ‘Ons Ideaal’ zondagmiddag 8 december een sfeervol verjaarsdagsconcert. Het Fanfarekorps bestaat dit jaar namelijk 110 jaar.

De stukken waren gekozen door de muzikanten zelf, wat een veelzijdig concert opleverde. Zo was een swingende medley uit “Grease” te horen, maar ook het emotioneel geladen “Remembrance Day” en de altijd leuke “Baby Elephant Walk”.

Terwijl dirigent Menno Haantjes in een tijdloze smoking de boel leidde, verkleedden de muzikanten zich een paar keer. Van hun oude zwart/witte uniformen via weer bijna hippe mosterdgele jasjes naar de zwarte outfits van nu, met het logo van hoofdsponsor Autobedrijf Sypersma erop. Sjoerd Sypersma moest zelf ook aan de bak: Hij trok de lootjes tijdens de verloting van drie verjaardagstaarten. Want wie jarig is, trakteert.

De Histoaryske Kommisje leende deze middag niet alleen haar felbegeerde tafelkleedjes uit, maar leukte het concert ook op met foto’s van het fanfarekorps uit de afgelopen 110 jaar.

De toneelvereniging was ook op het feestje. “Kleindochters” Baukje Boersma en Wietske Cnossen ondervroegen hun “pakes” Ate Haagsma en Jaap Mulder tijdens een potje klaverjassen over “vroeger”. Van gewonnen prijzen tot stelletjes bij het Fanfarekorps en het ontstaan van het vaandel – het kwam allemaal voorbij.

Conclusie: Ondanks de hoge leeftijd is het Fanfarekorps nog lang niet bejaard, het gaat met de tijd mee.