3 jaar geleden hebben we voor de eerste keer de Hassiebassie wandeltocht vanuit ons eigen huis georganiseerd, 2017 hebben we het al wat groter gemaakt, en liepen circa 70 mensen mee. Met het geld wat we toen opgehaald hebben, hebben we het dak op het keuken gebouw bij de school in Kenia kunnen zetten. Vorig jaar (2018), voor het eerst de start in de Wjukken, bijna 300 mensen liepen mee!

Dit jaar starten en finishen we weer vanuit de Wjukken in Mantgum. Het geld wat dit jaar (2019) opgehaald wordt, zal worden gebruikt voor de bouw van het derde schoolgebouw in Kenia. Het leuke van dit jaar is: er gaat een groep van 8 mensen uit Mantgum en Easterwierrum naar Kenia om zelf het dak op het gebouw te plaatsen (februari 2020). Dit is de manier waarop Doch Dyn Dream werkt: we willen inzichtelijk maken waar gedoneerd geld naartoe gaat en er zijn geen tussenpersonen die geld opstrijken, iedere euro komt op de juiste plaats terecht. We werken hierin samen met een Keniaanse organisatie. In de afgelopen jaren hebben we 1,5 hectare grond aangeschaft, 2 klasgebouwen (met ieder 2 leslokalen), keukengebouw, toiletgebouw en een waterput kunnen bouwen. Daarnaast werden schoolmaterialen, voedsel, kleding, schoeisels en wat speelmaterialen aangeschaft voor de kinderen.

Op 31 december is het de bedoeling dat we gezellig met elkaar het oude jaar afsluiten door een wandeling van 2,5 of 10 km te maken, of 15 km hard te lopen. Onderweg heb je de kans om 2019 nog even met elkaar te bespreken en zal je worden voorzien van een hapje, drankje (een hassiebassie) en klein vermaak.

Na afloop krijg je een heerlijk kommetje snert en zal er vol op gezelligheid voor jong en oud zijn in de Wjukken, dus ook als je niet mee wandelt, ben je na afloop van harte welkom.

Vanaf 12:30 Inschrijven in de Wjukken

 • START 10 km wandelen
  • 13:00 – 13:30
 • START 2,5 km wandelen
  • 14:00
 • START 15 km hardlopen (nieuw!) 
  • 14:00
  • (samenloop, geen wedstrijd! Max 12km/u, langzamer mag uiteraard, olv triathleet Jort van Zutphen)

Onderweg: een hapje, drankje en klein vermaak.

Na afloop: snert en veel gezelligheid in de Wjukken

Inschrijfgeld: 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen (opbrengst volledig naar Kenia)

Route 10 km. : http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2295261

Route 2,5 km. : http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2295268 

Route 15 km. : http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2526870

Namens stichting Doch Dyn Dream

Inschrijven Hassiebassie kan via onlineregistratie