Goeie, ynwenners fan MiddenFryslân! Bent u ook al BûtenGewoan Berikber?

Zoals u wellicht al weet zijn wij (Femke, Richard en Daan van DBZ Strategische Creatie) uit naam van de Provinsje bezig met een onderzoek in Midden-Fryslân. Onder de naam BûtenGewoan Berikber zijn we samen met de inwoners van het gebied op zoek naar nieuwe, makkelijke, betaalbare, slimme, flexibele én duurzame oplossingen waarmee we Midden-Fryslân bereikbaar(der) kunnen maken én houden.

BûtenGewoan Berikber is er voor álle inwoners van Midden-Fryslân en zeker niet alleen voor diegenen die met de bus reizen. Bereikbaarheid is meer dan een busverbinding alleen. Bereikbaarheid is; een boodschap kunnen halen, naar school gaan, iemand een bezoek brengen… Het gaat om kunnen gaan en staan waar je wilt voor jong en oud los van eventuele (fysieke) beperkingen. Bereikbaarheid gaat daarmee over de ontsluiting van de leefbaarheid van Midden-Fryslân in het algemeen.

Maar wij hebben uw hulp nodig om tot een oplossing te komen, en daar staat natuurlijk wat tegenover…….U kunt namelijk in 15 minuten van uw tijd…… €1.000 voor je dorp verdienen!

Dat kan door de enquête in te vullen, en je dorpsgenoten te enthousiasmeren om dat ook te doen. Het dorp dat naar rato de meeste enquêtes heeft ingevuld wint €1000 voor het dorp! Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.butengewoanberikber.nl/midden-fryslan.

Vul via deze link de enquête in: ButenGewoanBerikber

Mogen we bij u langskomen?

Wij willen namelijk graag bij u thuis of in het dorpshuis komen. Nodigt u een aantal dorpsgenoten uit? Dan nemen wij wat lekkers mee voor bij de koffie, en gaan we graag met jullie in gesprek over de bereikbaarheid van uw dorp. Waar is behoefte aan in jullie dorp, wat moet niet of juist wel veranderen? Hoe komen ouderen aan hun boodschappen, jongeren op school of hoe komt u op uw werk? Niet alleen nu, maar ook voor later, want blijft de bus bijvoorbeeld wel rijden? Of bestaat er al een mooi initiatief om inwoners van A naar B te bewegen? Dat willen we allemaal van jullie dorp te weten komen!

Daarnaast zoeken nog berijders voor de Dorpsfiets!

Onze dorpsfiets rijdt door Midden-Fryslân, maar zoekt nog meerdere berijders! Wilt u 48 uur gebruik maken van een elektrisch aangedreven bakfiets, voor bijvoorbeeld uw boodschappen, een ritje naar de bibliotheek of gewoon een ‘blokje om’? Mail of bel mij dan, dan komt de fiets misschien wel uw kant op!

Wilt u meedoen aan een BûtenGewoan Berikber Midden-Fryslân? Dat kan! Het zou fijn zijn wanneer u het lezen van dit artikel dan als een uitnodiging beschouwt om contact op te nemen met Femke de Jong. En ja, dat kan op verschillende manieren:

Femke de Jong /  Projectcoördinator BûtenGewoan Berikber bij DBZ

www.butengewoanberikber.frl

Email: hallo@dbz.frl

T: 0512 34 09 10

Facebook (PB): www.facebook.com/ButengewoanBerikberMiddenFryslan